Bel ons: 0544 375 045

Volg ons 

Stuur een e-mail:  Stel uw vraag

COPD

Bewegen geeft lucht

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar! Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als u minder beweegt, krijgt u juist eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.


Beweegprogramma

Speciaal voor mensen met COPD is in Centrum in Beweging een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt Han Otten met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.


Wat levert het beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.


Meld u aan
Bij Centrum in Beweging trainen mensen met COPD 2x per week. Na een individueel traject waarin we samen met u zoeken naar de beste trainingsvorm en –intensiteit, neemt u deel in een kleine groep. We leren u hoe u het beste kunt omgaan met uw klachten en hoe u op een verantwoorde manier kunt trainen. De training is geschikt voor iedereen, omdat we de programma’s op uw persoonlijke mogelijkheden afstemmen.