Bel ons: 0544 375 045

Volg ons 

Stuur een e-mail:  Stel uw vraag

Fysiotherapie

Wanneer bewegen een last wordt

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar dit geldt niet voor iedereen. Bewegen kan ook een last zijn en beperkingen in het dagelijks leven opleveren. Vaak kunnen die klachten en beperkingen uitstekend worden behandeld. Dat is het specialisme van de fysiotherapeut.


Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging

Snel op de fiets een boodschap halen. Soepel door het verkeer manoeuvreren. In huis even een plintje schilderen. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of andere lichamelijke klachten… herkenbaar?

Dan pas vraagt u zich af hoe u er zo snel mogelijk weer van afkomt.

Wij helpen u er weer bovenop.

 

De specialist in beweging

Wij zorgen dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk, de fysieke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. We gaan resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om u zo snel en zo goed mogelijk weer op de been te helpen.

 

Behandelplan

Bij het opstellen van een behandelplan kijken we samen met u naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden.

Met adviezen en oefeningen zorgen wij ervoor dat u weer beter kunt bewegen, zodat u weer met plezier op de fiets springt of een mooie wandeling maakt.

 

In goede handen

Afhankelijk van uw mobiliteit, komen we aan huis of komt u naar Centrum in Beweging. De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin we bekijken of wij wat voor u kunnen doen. Als dat het geval is, stellen we samen in overleg met u een behandelplan op. Maatwerk, helemaal toegesneden op uw probleem en hulpvraag.

 

Een behandeling op uw lijf geschreven

Indien mogelijk sporen we de oorzaak van uw klachten op en proberen deze weg te nemen of om u aan te geven hoe u het beste met uw problemen om kunt gaan. We maken graag gebruik van het natuurlijk, fysiologisch herstel van uw lichaam. Meestal maken we daarbij gebruik van oefentherapie:op die manier verbeteren we samen met u de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en vergroten we de spierkracht. Soms is een andere houding van belang.

 

Uit balans en dan....

Als u uit balans bent en als er sprake is van overbelasting kunt u ook rekenen op onze deskundige adviezen, coaching en begeleiding om te herstellen. Bij  hyperventilatieklachten of andere spanningsklachten leert de fysiotherapeut u een andere ademhalings- of ontspanningstechniek aan.

 

Preventief advies

U kunt ook voor preventief advies en voorlichting terecht. Als u bijvoorbeeld weer op een verantwoorde manier wilt beginnen met sporten, stellen we een beweegplan voor u op. Altijd afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en rekening houdend met uw wensen.