Begeleiding, revalidatie en preventie in de sport

Geplaatst door: CiB op 01-09-2017.

 

Begeleiding, revalidatie en preventie in de sport

We sporten er lustig op los in Oost Gelre. Van recreatie- en prestatiegericht, tot (semi)topniveau en mensen die na een langdurige periode van inactiviteit weer actief willen bewegen of sporten. Daarnaast stimuleert de hedendaagse kijk op gezondheidszorg ook mensen met een chronische aandoening meer te gaan sporten. Helaas resulteert dit ook in meer sportblessures. In Nederland jaarlijks al meer dan één miljoen.

Als gespecialiseerd sportfysiotherapeut i.o., besteed ik naast preventie van blessures, veel tijd aan prestatieverbetering en  revalidatie van sporters. Tijdens een revalidatietraject behandel en train ik in principe tot het oude sportniveau weer is bereikt. Afhankelijk van de aard van de blessure duurt dit enkele weken of een paar maanden.

Ik start - na een uitvoerig onderzoek en het opstellen van een behandelplan – op de praktijk in de behandelkamer en oefenzaal. Daarna vervolg en beëindig ik het traject op het veld bij Longa’30. Hier kan ik meestal sportspecifieke sportsituaties goed nabootsen. Het spreekt voor zich dat ik tijdens de revalidatie intensief contact onderhoud met de sporttrainer om gezamenlijk de “return-to-play” verantwoord te laten verlopen.

Preventietraining onderhoudt of verhoogt de belastbaarheid van het hele lichaam. Niet alleen voor sporters met klachten, maar ook voor sporters die op een verantwoorde manier hun lichamelijk zwaarder willen belasten.  Dan is het ultieme doel hen te begeleiden naar de top van hun kunnen zodat ze succesvol presteren.

Vragen over fysiotherapie en sportblessures? Stuur mij een e-mail (r.elferink@centruminbeweging.nl).